HTML

Offshore Cégalapítás

Svájci Cégalapítás

offshore okosan

Minden az adóoptimalizálásról, offshore cégekről, vagyonosodási vizsgálatról, adóparadicsomokról, külföldi rendszámú cégautókról, szóval amit csak tudnod kell arról, hogyan kell jól csinálni a törvényes adócsökkentést.

Külföldi Bankszámla

Friss topikok

Folytatódnak a svájci-német tárgyalások

2010.10.28. 16:57 offshoreceg


svajcicegalapitasinfo-megmarad-a-banktitokA két ország képviselői megegyeztek abban, hogy folytatják a megbeszéléseket, amelyek célja a svájci bankszámlákon tartott be nem jelentett vagyonok helyzetének rendezése. A banktitok biztosan megmarad.

Hans-Rudolf Merz pénzügyminiszter és német kollégája Wolfgang Schäuble közös nyilatkozatot írtak alá az adózási és a kettős adózást elkerülő egyezmény ügyében folytatott tárgyalások folytatásáról, írja a swissinfo.

A megbeszéléseket jövő év elején kezdik újra a határokon átnyúló adózási ügyekről és más adózási kérdésekről, áll a pénzügyminisztérium szerdai közleményében, valamint az is, hogy biztosítani kell a német állampolgárok jogát svájci bankszámlanyitásra, hogy ne torzuljon a verseny.

Azt még mindig nem tudni pontosan, hogy mennyi be nem vallott pénzt tartanak a németek svájci bankszámlákon. A tárgyalások során tisztázni fogják a két ország megegyezésének feltételeit, amelyeket a parlamentnek még el kell fogadnia. Az egyezmény tartalmazni fogja azt is, hogy mennyi adót kell visszamenőleg is fizetnie a számlatulajdonosoknak, ennek mértéke még nem ismert.

Svájc és legnagyobb kereskedelmi partnerének viszonyát már régóta mérgezik a megoldatlan pénzügyi kérdések, vagy a német ismétlődő lopott svájci banki adat vásárlásai is.

A szerdai ünnepélyes aláírás Bernben csak néhány nappal követte az Angliával kötött hasonló megegyezést, melynek értelmében forrásadót vetnek ki a brit számlatulajdonosokra.

A megállapodások mindenesetre érdekes fényben tüntetik fel az általános Európai Uniós irányelvet az automatikus adóinformáció cseréről, melynek értelmében minden számlatulajdonos adataihoz hozzá lehetne férni.
Szakértők szerint az EU célja világos, azonban ennek bevezetése más országokban komoly nehézségekbe ütközik. AZ angol és német szerződések az automatikus információ csere helyett névtelen forrásadót tartalmaznak, azonban így is félő, hogy rengeteg tőke távozik majd Svájcból.

Azonban a hagyományos banktitok gyakorlata megmaradt, a számlatulajdonosok névtelensége továbbra is garantált.

Kapcsolódó cikkek:

Angol számlákat adóztatnak a svájciak

Csütörtökön véget érhet a svájci-német adóháború

Szólj hozzá!

Címkék: svájc svájci frank svájci svájci bank svájci cégalapítás svájci bankszámla nyitás svájci cég svájci cégek svájci adó

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreokosan.blog.hu/api/trackback/id/tr742405786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása