HTML

Offshore Cégalapítás

Svájci Cégalapítás

offshore okosan

Minden az adóoptimalizálásról, offshore cégekről, vagyonosodási vizsgálatról, adóparadicsomokról, külföldi rendszámú cégautókról, szóval amit csak tudnod kell arról, hogyan kell jól csinálni a törvényes adócsökkentést.

Külföldi Bankszámla

Friss topikok

Tanácsok afrikai offshore befektetőknek jogszabályokról

2010.10.13. 11:22 offshoreceg


Az írás a “Tanácsok afrikai offshore befektetésekhez I. rész” című cikk folytatása.

offshoreceginfo-afrika-offshore-iiA külföldi befektetők országonként eltérő szabályozásokra kell, hogy számítsanak.Például Nigériában a szabadalmi offshore kifizetések nem lehetségesek, ha a szabadalom tulajdonosa több mint 75 százalékban birtokolja a szabadalmi díjat fizető nigériai céget. Zambiában nemrég a bankok által külföldi anyacégnek járó menedzseri díjak kifizetését szigorították meg.

A vonatkozó valutaváltási törvényeket minden expatnek tanulmányoznia kell. Például ismét csak Nigériában az expatt által utalt offshore összeg nem haladhatja meg a fizetésének 100 százalékát (bruttó). Még a fizetett szabadságot is úgy szabályozták, hogy a a két hónapos vakációra utazó külföldi dolgozó a nettó bér 75 százalékát kaphatja meg kiutazás előtt és 25 százalékot, amikor visszatér Nigériába.

A központi vagy illetékes bank jóváhagyása elkerülhetetlen, de függ attól, hogy az adott országban milyen szigorúan ellenőrzik a valutaváltási előírásokat, illetve hogy betartják-e a törvényeket. Néhány országban minden ilyen művelet a Központi Bankon megy keresztül. Mozambikben minden offshore területre történő átutalást külön engedélyeztetni kell a Központi Bankkal, hogy megfelelnek-e a megkötött szerződéseknek.

Minden egyes kifizetéshez szükség van a Központi Bank előzetes hozzájárulásához, bizonyítani kell a kifizető cég hitelképességét, amelyet egyeztetnek a társaság számláját kezelő kereskedelmi bankkal.  A Központi Bank ragaszkodik a forrásadó befizetésének bizonyításához is.

Butler arra is felhívta a figyelmet, hogy a valutaváltási törvények megszegése a legtöbb afrikai államban súlyos bűncselekménynek számít.

Kapcsolódó cikkek:

Információk afrikai offshorecég alapításról!

Dél-Afrikai céges bankszámlanyitás menete

Szólj hozzá!

Címkék: offshore offshorecég offshorecegalapitas offshore cég offshorecég alapítás offshore jelentés offshorecég alapítás offshore bankszámla nyitás offshore cegalapítás offshore company offshore bankok

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreokosan.blog.hu/api/trackback/id/tr252367657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása