HTML

Offshore Cégalapítás

Svájci Cégalapítás

offshore okosan

Minden az adóoptimalizálásról, offshore cégekről, vagyonosodási vizsgálatról, adóparadicsomokról, külföldi rendszámú cégautókról, szóval amit csak tudnod kell arról, hogyan kell jól csinálni a törvényes adócsökkentést.

Külföldi Bankszámla

Friss topikok

Svájci adócsökkenés az infláció miatt

2010.10.12. 11:45 offshoreceg


svajcicegalapitasinfo-svajci-adocsokkentes

Az államháztartás rendje miatt a Svájci Szövetségi Pénzügyminisztérium (FDF) az inflációnak megfelelően kiigazította a direkt szövetségi adókat és levonásokat.Emiatt a házaspárok és gyerekes családok már jövőre kevesebb szövetségi adót fizetnek.

2009. szeptember 25.-én a Svájci Nemzeti és Államtanácsok úgy döntöttek, hogy az infláció miatti adókompenzációs kiigazításokat a 2011-es adózási évben adják.
On September 25, 2009, the Swiss National and State  A viszonyítási alap a nemzeti fogyasztási index a június 30.-át megelőző pénzügyi év lesz. Ezentúl a fiskális kiigazítások kompenzációja az FDF és nem a Szövetségi Tanács feladata lesz.

2004-ben volt az utolsó korrekció, azóta az infláció 5.16  százalékkal emelkedett. Emiatt 2011-ben a házaspárok levonása 2500 (1862 euró)svájci frankról 2600-ra (1936 euró) nő. A kettős jövedelmek legalacsonyabb levonása  7600 svájci frankról 8100CHF-re emelkedik, a legnagyobb levonás kettős jövedelemre 12500-ról 13.200 svájci frankra nő. A gyerekek és eltartottak miatti levonás 6100-ról 6400 frankra növekszik. A házaspárok legmagasabb összegű levonása biztosítási prémiumok és a megtakarításokból származó jövedelmek esetén 3300-ról 3500 svájci frankra emelkedik( ha a befizetések munkahelyi nyugdíjhoz vagy egyéni nyugdíjhoz kapcsolódnak). és 4950-ről 5250-re, ha a befizetések nem kapcsolódnak a nyugdíjhoz. Másfajta adózok számára a levonások nem módosulnak.

A pénzügyi kiigazítás (más néven tartós csúsztatás) akkor történik, ha a kormány nem igazítja ki a jövedelemadó határait az inflációs változásoknak megfelelően. Ilyenkor több adózó kerül magasabb értékű adókulcsba, tehát több adót kell fizetniük.

A Svájci Szövetségi Alkotmány biztosítja a periodikus kompenzációt a szövetségi adók tekintetében.
Eddig kompenzációra csak akkor került sor, ha a fogyasztói index hét százalékkal nőtt az előző kiigazítás óta.  Ezért a ilyen kompenzációra általában éveket kell várni. A legutóbbi “csúsztatás” a 2004-es évben volt a 2006-os pénzügyi évre. Akkor a Szövetségi Tanács az 1995 óta 7.6 százalékra nőtt inflációt kompenzálta.

Kapcsolódó cikkek:

Minden információ a svájci adókról!

Szólj hozzá!

Címkék: svájc svájci frank adócsökkentés svájci adóoptimalizálás svájci bank svájci cégalapítás svájci bankszámla nyitás svájci cég svájci cégek svájci adó

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreokosan.blog.hu/api/trackback/id/tr142364982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása